Werkwijze

Algemeen

Wanneer je een fotosessie boekt zul je na het overeenkomen van een datum, een link naar een reserveringsformulier ontvangen. Hierop kun je o.a. je adresgegevens achterlaten en je wensen verder aangeven. 

Na de fotosessie maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Deze zal ik voorzien van een basisbewerking en een watermerk. Binnen 8 dagen zul je deze in een overzicht ontvangen. Nadat jullie je keus hebben doorgegeven, ga ik de foto’s tot in de puntjes verder bewerken. Dit kan tot zo’n 3 weken duren. Zodra de foto’s klaar zijn, stuur ik de foto’s via WeTransfer naar jullie toe. 

Tijdstippen:

Vanaf april/mei plan ik de fotosessies buiten op locatie het liefst ergens vroeg in de ochtend of in de avond (golden hour), omdat de zon overdag zorgt voor hoge contrasten. Overdag kan het wel, maar dan zoeken we het bos op. Aflopend naar het najaar staat de zon steeds lager en zorgt daarom voor een zachter licht. Een bijkomend voordeel.. ook de golden hour momenten zijn nu veel vroeger en goed te doen met jonge kinderen. In november t/m februari kunnen we zelfs over de gehele dag foto’s maken. 

Newborn

Voor deze sessie wil ik graag je uitgerekende datum weten. Ik zet deze dan in mijn agenda, zodat ik in de periode rond deze datum plekjes vrij kan houden voor jullie fotosessie. De sessie wordt ingepland tussen de 2 en 4 weken na de geboorte. Aangezien ik per maand maar beperkt ruimte heb voor Newborn-sessies, is het aan te raden om bijvoorbeeld al rond de 20 weken zwangerschap te boeken! Wanneer jullie kindje geboren is, nemen jullie in de kraamweek weer contact met mij op, zodat we samen de definitieve datum kunnen plannen.

Eén a twee dagen voor de fotosessie krijg je van mij een aantal (eenvoudige) tips en voorbereidingen toegezonden voor een optimale fotosessie. De sessie zal bij jullie thuis plaats vinden en zal tot zo’n 3 uurtjes in beslag nemen. Bij aankomst maak ik een klein rondje door jullie huis om het mooiste licht te vinden. Daarbij kan het zijn dat ik een aantal meubels verplaats. Ik neem verder alles mee wat nodig is, zoals een beanbag, sjaals, plaids, etc. zodat je alles heerlijk vanuit je luie stoel kunt gade slaan. Heerlijk, toch?

Gezin

Ook voor deze sessie wil ik graag je uitgerekende datum weten. Ik zet deze dan in mijn agenda, zodat ik in de periode rond deze datum plekjes vrij kan houden voor jullie fotosessie. Mocht je nu de wens hebben om deze fotosessie een aantal weken na de geboorte te plannen, laat het me dan even weten, want deze sessie is tot 2 maanden na de geboorte te boeken. De fotosessie zal bij jullie thuis plaats vinden en zal zo’n 1,5 tot 2 uurtjes in beslag nemen. Ik fotografeer daarbij jullie gezin met als middelpunt de baby en gebruik daarbij jullie huis als decor. Plekken waar ik veelal fotografeer zijn de woonkamer, de ouderlijke slaapkamer en de babykamer. Ik zal jullie vragen om deze kamers netjes te maken en te ontdoen van ‘rommeltjes’. Op het ouderlijk bed mogen jullie een licht, effen dekbedovertrek neerleggen. Mochten jullie dit niet hebben, dan volstaat een strak, witte molton ook. Het dekbed mogen jullie dan weglaten. Verder doen lichte kleding het tijdens deze sessie erg goed! Voor tips scrol je iets verder naar beneden!

Baby

De baby sessie vind bij mij thuis plaats. Ik tover voor deze gelegenheid mijn woonkamer om tot een daglichtstudio. Een ideaal moment om deze fotosessie in te plannen is het moment waarop je baby net zelfstandig kan zitten. Gemiddeld is dit rond de 7 maanden.
Je kunt je wens al ruimschoots van tevoren bij mij aangeven, zodat ik er rekening mee kan houden in mijn agenda.

Voor de baby-sessies gebruik ik een witte achtergrond. Veel meer hebben deze spetters vaak niet eens nodig! Tijdens de fotosessie mag er gebruik gemaakt worden van mijn houten speelgoed en andere neutrale accessoires.Trek je baby voor deze gelegenheid een mooie, fris, witte romper aan!

Zwangerschap

De beste periode voor een zwangerschaps-sessie is tussen de 30 en 35 weken. Voor deze fotosessie spreken we ergens op een mooie buitenlocatie óf lekker in jullie eigen huis af.

Familie

Kinderen worden zo snel groot! Een bekend cliché, maar o zo waar. Voor deze sessie zoeken we een mooie buitenlocatie om jullie gezin zo mooi mogelijk vast te leggen. Ik ga daarbij opzoek naar de interactie en liefde binnen jullie gezin en maken een herinnering om nooit meer te vergeten. Voor tips qua kleding, scrol je nog iets verder naar beneden!

 

Split portret

Een split portret bestaat uit twee portretten bewerkt tot één. Ik fotografeer je beide kinderen in een zwart shirt en gebruik tevens een zwarte achtergrond, zodat hun gezichten nog beter naar voren komen. Tijdens deze sessie hoeven ze niet te ‘lachen naar het vogeltje’, maar ga ik opzoek naar hun neutrale maar ‘sterke’ blik. Tijdens het bewerkingsproces pak ik van elk portret de helft en pas deze twee aan elkaar. Een geweldig effect! Je krijgt na een aantal dagen het portret digitaal toegestuurd samen met een klein aangepast bestand voor het gebruik op internet. Mocht je graag een afdruk op forex of een ander materiaal, dan kan ik ook dit voor jou verzorgen!

Ook erg geschikt voor de wat ‘oudere kindjes’. Een mooi cadeau voor je ouders!

Kledingtips

De een heeft er geen moeite mee, de ander vindt het toch lastig; het uitzoeken van de kleding voor de fotosessie. Daarom wil ik je graag een aantal tips geven. Een paar handvatten om de foto’s nét dat beetje meer te geven.

1. Kies voor aardetinten en/of pasteltinten. Kleuren die passen bij de tijd van het seizoen zijn ook een aanrader. Maar ga niet volledig in het zwart. Vermijd verder teksten, neonkleuren of  prints/poppetjes op kleding. Zij leiden vaak erg af. Kies daarentegen voor een afwisseling van laagjes en structuren.

Voor de Newborn sessies: Wit-, grijs-, bruin- en terratinten doen het in deze sessie erg goed! Deze sluiten mooi aan bij de kleuren die ik meeneem.

2. Kleed je niet allemaal hetzelfde. Dus niet alleen een wit shirt en spijkerbroek, bijvoorbeeld.

3. Fijne, contrastrijke streepjes of ruitjes zijn af te raden. Dit kan moiré veroorzaken; het lijkt alsof de lijnen gaan dansen.

4. Denk ook om de nagels! Vooral bij kinderen wil er nog wel eens een restje nagellak op zitten. 

5. Bij een buitensessie in de kou zijn effen mantels/jassen ook erg mooi. Een mooie gekleurde sjaal daarbij haalt de winterse kleuren weer wat op. Maar ook lekkere wollen truien en vesten met eventueel daarbij een sjaal zijn een aanrader!

Kom je er na het lezen van de tips niet uit, dan mag je ook altijd extra kleding meenemen. Wellicht kan ik je ter plekke nog even helpen met de laatste kledingtips óf mail me even voor wat extra advies.